joulukuu 2023

Agrimaa
blogi

Agritechnica 2023

Teksti: Sakri Jauhiainen, Agrimaa Oy

Kuvat: Agrimaa Oy

Agritechnica on ollut aina vahva suunnannäyttäjä tulevaisuuden maatalouskoneiden kehityssuunnalle. Vajaa puoli miljoonaa ihmistä, mukaan lukien noin 3600 suomalaista, kävivät tänäkin vuonna Hannoverissa tutustumassa mihin suuntaan kehitys on painottumassa. Tänä vuonna teemoina olivat mm. täsmäviljely ja autonomia, joita ollaan selkeästi viemässä eteenpäin työkoneiden osalta. Ehkä näkyvimpänä teemana messuilla oli kuitenkin useiden traktorivalmistajien kehittämät vaihtoehdot dieselmoottoreiden rinnalle. Sähkötraktoreiden valikoima on noussut nopeasti, lisäksi nähtävillä oli monilta valmistajilta vedyllä, kaasulla ja jopa etanolilla kulkevia uutuuksia.

kuulumisia kallion tilalta

Suomalaiset kävijät saivat Saksassa ensimakua myös Agrimaan edustamien merkkien uutuuksista ja kehityssuunnista. Mm Bednarin osastolla oli mukavasti vilinää suomalaisten toimesta päivittäin, eikä pelkästään ilmaisen oluthanan ansiosta, vaan kiinnostavien koneuutuuksien kuten uuden suorakylvökoneen herättämän kiinnostuksen vuoksi. Suorakylvökoneessa kiinnostusta herätti erityisesti uudistunut mahdollisuus sijoittaa lannoite, tai halutessaan vaikka osa siitä erillisten lannoitevantaiden kautta eri kohtaan kuin siemen. Suomalaisille suunnatuissa VIP-tilaisuuksissa viljelijät saivat koneiden esittelyn lisäksi myös pienen esittelyn Bednarin tehtaasta ja sen historiasta. Kattavammin viljelijät pääsevät tutustumaan tehtaaseen ja koneisiin maaliskuussa järjestettävällä Tsekin Bednar tehdasmatkalla, jonka olemme suuren kysynnän vuoksi saaneet toteutumaan. Muutamia paikkoja on vielä vapaana nopeimmille ilmoittautujille!

Maatalousala on viimevuosina kokenut monia valtavia haasteita, jotka painavat tilojen harteilla tälläkin hetkellä. Agritechnica messuilta jäi kuitenkin allekirjoittaneelle sellainen kuva, ettei alan kehitys ole pysähtynyt haasteista huolimatta. Mm koneiden teknologiaan, tehostamiseen ja uusiin innovaatioihin on uskallettu panostaa rohkeasti. Ratkaisuja viljelijän avuksi syntyy edelleen jatkuvasti, eikä viljelijöitä olla näin ollen jätetty oman onnensa varaan.

Kehitystä, uskoa ja menestystä kaikille tulevaan vuoteen toivottaen,

Sakri Jauhiainen

Tuotepäällikkö, Bednar

Agrimaa Oy