Toukokuu 2023

Agrimaa
blogi

Juha ja Päivi Kallion tilalla on ”pehmitetty” jo useampi Seko

Teksti: Anu-Maarit Välikoski ja
Timo Haavisto, Agrimaa Oy
Kuvat: Agrimaa Oy

kuulumisia kallion tilalta

Agrimaan myyntipäällikkö Timo Haavisto kävi Nivalassa esittämässä Kallion Tila Oy:n isännälle Juha Kalliolle muutamia tärkeitä kysymyksiä onnistuneesta maidontuotannosta. Juha ja Päivi Kallio ovat toimineet yrittäjinä Juhan kotitilalla Nivalassa useamman vuosikymmenen, joten kokemusta ja kokemuksia on karttunut. Tilan loistavat tuotantotulokset pohjaavat ennen kaikkea laadukkaaseen nurmentuotantoon ja, Päivin vastuulla olevaan, eläinaineksen tavoitteelliseen kehittämiseen.

kuulumisia kallion tilalta

Appeenteossa Kallion Tila Oy on vuodesta 1998 luottanut Sekoon. ”Ensin pehmitettiin kahdesta kolmeen vaakaruuvivaunua ja sen jälkeen kaksi viimeisintä on ollut pystyruuvivaunuja”, Juha kertoo. Tyytyväisyyttä Sekon vaunuihin on Juhan mukaan tuonut appeen tasainen jako molemmille puolille kerralla sekä pystyruuvivaunun purkurännin skaalattavuus sopivaksi tilan kahdelle erikokoiselle ruokintapöydälle.

Juha Kallion mukaan laadukas aperuokinta lähtee aina liikkeelle pellolta eli laadukkaista rehuista.

Keskusteltaessa siitä, mitä on onnistunut aperuokinta vastaa Juha näin: ”se lähtee liikkeelle tietysti pellolta eli laadukkaista rehuista”. Juhan mukaan pellon kunto määrittää pitkälti siilon korjattavan tavaran laadun. Silti vuodet eivät ole samanlaisia ja parasta lopputulosta haetaan eri niittokertojen ja laadukkaiden komponenttien yhdistelmällä. ”Tärkeintä on, se että lehmien syönnin hyvä taso pysyy yllä”, summaa Juha.

Mitkä ovat sitten menestyvän maitotilan menestyksen kulmakivet?

”Sinnikäs työ, lähtien hyvästä genetiikasta. Hyvä perimä mahdollistaa taas hyvän syömiskapasiteetin ja korkeat tuotokset. Haasteena on sitten vastata näihin ominaisuuksiin laadukkaalla ruokinnalla”, Juha sanoo.

Agrimaan tiimi kiittää Juhaa haastatteluhetkestä ja toivottaa Kallion Tila Oy:lle menestystä tulevan kesän haasteisiin.

Kallion Tila on luottanut appeenteossa Sekoon jo vuodesta 1998.