Bednar Omega OO_FL

Pneumaattinen kylvölannoitin

Monipuolinen kylvölannoitin maatalouteen ja urakointiin

Bednar Omega OO_FL on tšekkiläinen pneumaattinen kylvölannoitin. Laadukasta kylvölannoitinta on saatavana 4–9 metrisenä. 4 metrinen kone on joko kiinteä tai taitettava. 4 metrisessä koneessa on 4000 litran paineistettu säiliö ja 6, 8, 9 metrisissä 5000 litrainen. 4 metrin koneessa säiliön jakosuhde on 50:50, 6m ja sitä suuremmissa koneissa säiliöiden jakosuhde on 60:40.

Koneissa on kevyt muotoilu ja ne ovat todella laajasti varusteltavissa omiin tarpeisiin. Rivivälinä on valittavissa joko 12,5 cm tai 16,7 cm. Voit kylvää joko molemmista säiliöistä siemeniä tai perinteisesti toiselta puolelta lannoite ja toiselta puolelta siemen. Siemen ja lannoite menee samaan vantaaseen tai vaihtoehtoisesti erikseen. Koneeseen on lisäksi valittavana Alfa-Drill piensiemenkylvölaite, jonka kautta on mahdollista kylvön yhteydessä syöttää esimerkiksi starttifosfori tai kylvää kerääjäkasveja. Alfa-Drill on 400 litran säiliöllä.

Mahdollisuus kylvää joka toisella vantaalla

Jakopää on suunniteltu niin että on mahdollisuus kylvää joka toiseen riviin esimerkiksi rapsi. Tällöin kylvö tapahtuu 25 tai 33 cm välein riippuen kylvölannoittimen rivivälistä. Kylväessä joka toisesta vantaasta eri siementä, on myös mahdollista kylvää kumpikin siemen eri syvyyteen säätämällä kylvövantaan tukipyörää.

Sähköinen koneen puolitus on myös mahdollista, ja silloin kylvökoneen perässä on kaksi jakajaa yhden sijaan. Koneen puolituksella vältetään päisteissä turhaa päällekkäistä ajoa Lisäksi kylvölannoitin on mahdollista varustella virtausantureilla, jolloin kylvökoneen tukkeutuessa tiedot näkyvät varmasti näytöllä.

Kuvasssa näkyvä ALFA DRILL kylvöyksikkö on myös mahdollista valita varustelussa kylvökoneen perään. Sen avulla on mahdollista kylvön yhteydessä kylvää esimerkiksi kerääjäkasveja tai syöttää starttifosfori.

Omega OO_FL erottuu joukosta

Markkinoiden ainoa pneumaattinen kylvölannoitin, jossa on mahdollista yhdistää etulata pakkeriin. Tällä ratkaisulla on kokeissa päästy todella hyviin tuloksiin ja tasaisiin oraisiin. Kylvöpohja saadaan tasoitettua hyvin vielä ennen kylvöyksikköä ja mururakennetta hienonnettua. Lata yhdistettynä pakkeriin lisää vakautta kovissakin nopeuksissa.

Suuri ero Bednar kylvökoneissa tulee näkyviin varsinaisen muokkainosan takaa, johon pystyy ennen vantaita valitsemaan erilliset lannoitevantaat, Profi-lautaset hakemaan entistäkin parempaa maanmuokkausta tai suorakylvöön erityisesti tarkoitetut Turbo-lautaset, jotka kulkevat suorassa kylvövantaan kohdalla ja avaavat uran vantaalle.

Omega OO_FL kylvökoneessa lautasosat ovat X:n muotoisina. Tämä muotoilu varmistaa koneen kulkemisen suoraan traktorin perässä, eikä kone vetele sivuttaissuunnassa kummallekaan puolelle. Muokkarissa on myös aina kaksi lautasta kiinnitettynä yhteen varteen, joka lisää koneen avaruutta ja läpäisykykyä.

Offset pyörästö

Bednar kylvökoneiden Offset pyörästön avulla peltoon kohdistuu pienempi paine, ja koneet ovatkin siksi todella kevyt vetoisia. Offset pyörästön leveät pyörät läpäisevät hyvin kasvijätteet ja maa kulkeutuu kevyesti alta. Keskimmäiset pyörät ovat ilmassa maantieajossa, ja päisteellä koneen nostaessa. Tiellä ajettaessa keskipyörien nouseminen vakauttaa ajoa huomattavasti, etenkin jos tie on kupera. Pellolla käännettäessä päisteessä kesipyörät eivät aiheuta telamaista liikettä, sillä nousevat ilmaan.

PSP kylvövannas

Bednarin kehittämä PSP vantaisto mukailee täydellisesti maanpintaa kylväen samaan syvyyteen. Hydraulinen painatus vantaistossa, auttaa eritysiesti suorakylvössä pääsemään haluttuun työsyvyyteen. Kaksilevyiset kylvövantaat ovat kiinnitettynä suunnikkaan malliin kylvövantaan runkoon. Mikäli kylvövannas menee epätasaisesta kohdasta kuten vesivaosta, eivät siemenet jää pintaan, vaan vantaiston ansiosta tukipyörä kulkee yhtä lailla pohjasta ja multaa siemenet. Kaksilevyiset Offset lautaset leikkaavat hyvin olkimassaa ja tekee tasaisen puhtaan uran siemenille. Kahden levyn välissä on kaavin, joka pitää vantaan puhtaana. Siemenet peitetään hienolla maalla, ja pyörä tiivistää vaon kiinni. Pyörää on saatavana kahdessa koossa 50 mm leveänä tai 65 mm leveänä.

Turvallinen ja käyttäjäystävällinen

Bednar kylvölannoittimien säiliöiden täyttö on tehty turvalliseksi. Työskentely taso säiliön vieressä ja 90 asteen kulmaan aukeavat teräksiset kannet säiliön päällä. Täyttötasanteelle pääsee turvallisesti kulkemaan rappusia pitkin, jotka ovat rungossa hyvin kiinni ja riittävän sisässä, joten koneella on mahdollista kääntää todella jyrkkään, ilman että traktorin paripyörät ottavat kiinni rappusiin. Kylvökoneen säiliössä kaksi tasoanturia, joiden avulla kone on mahdollista ajaa tarkkaan tyhjäksi.

Mukavaksi ja helpoksi tehty Bednar kylvölannoittimien kalibrointi. Kalibrointi onnistuu koneen takaa, eikä tarvitse kiipeillä sivulohkojen tasojen päällä asettelemassa kalibrointipussia säiliön syöttörullien alle. Koneen takana kalibrointipussi asetetaan putken alle ja siellä on kalibrointi painikkeet kummallekin syöttörullalle. Myös säiliön tyhjennys takaa putken kautta on todella helppoa, esimerkiksi suoraan säkkiin.

Bednar EasyControl

Omega kylvökonetta kehitellessä on panostettu etenkin sen helppoon käytettävyyteen, niin kuin nimestäkin voi päätellä. ISOBUS ohjattuja kylvölannoittimia on mahdollista käyttää traktorin ISOBUS näytön kautta, tai vaihtoehtoisesti Bednar ISOBUS näytöllä.

Hydraulinen vetoaisa

Vetoaisa on mahdollista valita hydraulisena, jolloin se auttaa konetta mukailemaan paremmin maaston muotojen mukaan. Tämän avulla päästään entistäkin tarkempaan lopputulokseen. Hydrauliylinteri vaimentaa iskuja kovissakin nopeuksissa, sillä se poistaa vetoaisaan kohdistuvan jännityksen.

Varustelumahdollisuuksia kaikkiin tarpeisiin

Laaja varustelumahdollisuus jo pelkästään 12.5 cm tai 16.7 cm rivivälistä lähtien. Muokkaimen jälkeen sinulla on mahdollista valita FERTI lannoitevantaat, hydraulisesti säädettävä lata, teräväreunaiset TURBO lautaset, jotka ovat suorassa vantaiden mukaisesti ja avaavat uran siemenille hyvin esimerkiksi suorakylvössä sekä erikoismuotoillut PROFI lautaset, jotka viimeistelevät varsinaisen muokkarin työn erityisesti raskailla mailla.

Koneen etuosa on mahdollista varustella ladalla, pakkerilla tai molemmilla yhdessä. Lata tasoittaa karkeat epätasaisuudet sekä vakauttaa koneen kulkua. Pakkeri vakauttaa myös huomattavasti koneen työskentelyä.

Kunnollinen muokkaus ennen kylvöä

Muokkarissa on yleensä pienellä sahalaidalla oleva lautanen 460 x 5 mm. Vaihtoehtona on myös vieressä näkyvä AGGRESSIVE kiekko, jossa on enemmän hammastusta, joka mahdollistaa paremman leikkauksen ja sekoituksen. AGRRESSIVE pureutuu paremmin myös kuivaan maahan. AGGRESSIVE kiekko on kooltaan myös 460 x 5 mm.

Kiinnostuitko?

Lähetä tarjouspyyntö tai ota suoraan yhteyttä meihin!