Einböck AEROSTAR-FUSION rikkaäes

Mekaanista rikkakasvientorjuntaa PREMIUM luokan rikkaäkeellä

Logo

Tuotekuvaus

Einböckin Aerostar-Fusion on niin sanottu premium luokan rikkaäes. Kyseisessä rikkaäes mallissa mahdollista saada jopa 6 kg painatus piikkiä kohden. Koneessa on hyvin laaja säätöalue, jonka avulla käsittely kasvustolle on mahdollinen, aggressiivisestä todella hellävaraiseen. Epäsuorasti jousikuormitetut 7 mm vahvuiset ja 530 mm pitkät piikit. Rikkaäkeen pitkät piikit varmistavat tasaisen ja tarkan työtuloksen. Piikkien sivuttaissuunnassa liikkumista rajoittavat muovipidikkeet. Tasainen piikkien aggressiivisuus eri asennon mukaan. Yksinkertainen piikkien säätö hydraulisesti. Rikkaäkeen työsyvyys säädetään tukipyörillä äkeen etu- ja takaosassa.

Aerostar-Fusionia saatavina 6,9 ja 12 metrisenä

Käyttö

Aerostar-Fusion on korkea runkoinen rikkaäes. Korkea runkoisuus mahdollistaa rikkakasvientorjunnan esimerkiksi maissista ja kasveista ylipäätään niiden ollessa jo pitkiä. Myös penkkiviljelmistä rikkojen torjuminen onnistuu korkean maavaran ansiosta. Maavara on korkeimmillaan 530 mm. Äkeen 28 mm tarkka riviväli tekee rikkatorjunnassa erinomaisen tuloksen. Riviväli on varsin sopiva monille eri kasveille esimerkiksi viljoille, erikoiskasveille ja vihanneksille. Piikeillä on kuitenkin laaja säde, koska rikkaäkeen piikit ovat jaettuna kuuteen eri riviin, jolla on haettu avaruutta rikkaäkeeseen. Kasvimassa ei siis yleensä olekaan ongelma, vaan Aerostar-Fusion läpäisee hyvin isonkin määrän kasvijätettä.

Piikit

7 mm vahvuiset ja 530 mm pitkät piikit ovat nopea vaihtaa, koska ne ovat kiinnitettyinä jouseen ja jousi pysyy paikallaan. Rikkaäkeen päällä olevat piikkien kaksoisjouset ovat rungossa kiinni, eivätkä siksi pääse heilumaan ylimääräistä vaan joustavat pelkästään suunnitellusti jousen mukaisesti. Koska jouset sijaitsevat äkeen rungon päällä on ne myös todella helppo vaihtaa.  Mikäli haraat rikkaäkeellä tarkkaan jotakin tiettyä kasvia riveissä, on piikkejä nopea irrottaa siksi aikaa tarvittavin välein. Mikäli ajoa on todella paljon, kone on mahdollista varustaa pyöristetyillä kovametallikärjellisillä piikeillä.

Tasainen piikkien paine

Rikkaäkeen piikit on sijoitettu niin, että kaikkiin piikkeihin kohdistuu tasainen paine niiden työskentelykulmasta riippumatta, vaikka piikkipainetta säädetään. Aerostar-Fusion rikkaäkeellä on mahdollista toteuttaa todella hellävarainen käsittely esimerkiksi sokkoäestys, mutta myös todella aggressiivinen käsittely jopa kuuden kilon paineella. Piikkipaineen mukaan, pysyy paine koko koneen leveydellä, jokaista piikkiä kohti samana.

Piikkien hydraulinen kääntö

Aerostar-Fusionin piikit on mahdollista kääntää ylös hydraulisesti. Esimerkiksi päisteelle tultaessa mahdollisuus nostaa piikit ylös ja kääntyä jyrkästikin, ilman piikkien taipumista. Tiekuljetuksessa piikit saadaan lähemmäksi runkoa, ja kuljetusasento kapenee. Jättäessä kone pois perästä piikkien varaan ei jää painoa, ja ne eivät pääse venymään, eikä jouset kuormitu.

Runkorakenne

Kuten kaikissa Einböck koneissa myös Aerostar-Fusionissa on todella vahva runkorakenne. Jykevä runkorakenne mahdollistaa työskentelyn kovissakin nopeuksissa, joka puolestaan lisää työtehokkuutta. Rikkaäkeet taittuvat siististi kompaktiin pakettiin ja ovat enintään kolme metriä tiellä kuljetettaessa. Pellolla runkoa voidaan muuttaa joustavammaksi, jolloin äes seuraa paremmin pellon muotoa, esimerkiksi rinteissä tai epätasaisella maalla. Sivulohkoja voidaan hydraulisesti nostaa päisteellä, joka säästää äestä.

Tukipyörät

Aerostar-Fusion rikkaäkeen tukipyörien renkaat ovat traktorin rengaskuvioinnilla. Näiden renkaiden ansiosta kone kulkee pehmeämmin pellon pinnalla ja renkaat puhdistuvat hyvin. Tukipyörien  portaaton sivuttaissiirto, joka mahdollistaa helpon säädön pyörille eri riviväleille sopivaksi.

Takatukipyörät ovat kääntyvät ja varmistavat tasaisen työskentelyn kaarteeseen ajettaessa. Konetta nostaessa tukipyörät kuitenkin lukittuvat automaattisesti keskiasentoon, eivätkä pyöri vapaasti.

 

Lisävarusteet

  • Kovametallikärjellä varustetut piikit
  • P-BOX kylvölaite
  • Lisätukipyörät
  • Led-varoitusvalot

Kiinnostuitko?

Lähetä tarjouspyyntö tai ota suoraan yhteyttä meihin!