Einböck GRASS-MANAGER nurmiäes

Nurmien sekä laitumien kunnostamiseen ja hoitamiseen

Logo

Tuotekuvaus ja ominaisuudet

Einböckin Grass-Manager on nurmien kunnostamiseen ja hoitamiseen tarkoitettu nurmiäes. Se on vankempi rakenteeltaan kuin rikkaäes, mutta sopii myös erinomaisesti mekaaniseen rikkatorjuntaan. Konetta on saatavana eri työleveyksin 1,5, 2, 3, 4,5, 6, 7,5 9 ja 12 metrisinä. Nurmiäkeen työleveyden mukaan on koneessa vakiona joko 2 tai 4 tukipyörää, joiden varassa äes kulkee ja joilla säädetään työsyvyys.

Grass-Manager varustettuna pneumaattisella kylvölaitteella kokoaa yhdessä Pneumaticstarin. Grass-Manager nurmiäkeeseen onkin todella helppo jälkiasentaa P-BOX-STI tai P-BOX-MD piensiemenkylvölaite. Myös koneen taakse asennettavat askelmat, joista pääsee kiipeämään säiliölle, saa jälkikäteen.

Kuten kaikissa Einböck koneissa on Grass-Manager nurmiäkeessä myös vankka ja vahva runkorakenne, ja siksi kone toimii vakaasti työskentelynopeudesta riippumatta. Kovillakin mailla vahvan rungon ansiosta nurmiäkeellä saadaan kohdistettua riittävä piikkipaine. Vahva runko varmistaakin koneen kestävyyden suurillekin ajomäärille ja nurmiäes onkin todella pitkäikäinen. Piikkiputket ovat kovaakin vääntöä kestäviä, joka on tärkeää äkeen työskentelysäädön säilyttämisen kannalta koko nurmiäkeen leveydeltä kovillakin maaperillä.

Käyttötarkoitus

Nurmiäes on monipuolinen kone ja runkorakenteeltaan vankempi kuin rikkaäes, mutta soveltuu myös rikkaäestyksiin. Nurmiäkeellä on helppo ilmastaa nurmea, jolloin se lähtee parempaan kasvuun, irrottaa ja silputa vanhan nurmen jäämiä, suorittaa mekaanista rikkatorjuntaa ja hajottaa mahdollisia nurmien maa- ja lantakasoja.

Mikäli kone varustetaan pneumaattisella P-BOX-STI tai P-BOX-MD piensiemenkylvölaitteella koneen käyttömahdollisuudet vain lisääntyvät. Piensiemenkylvölaitteen avulla voimme nurmien hoitamisen lisäksi täydentää niitä ja perustaa. Myös muiden kasvien kylvö on mahdollista kuten alus- ja kerääjäkasvien, viljojen, öljykasvien ja saneerauskasvien.

Piikkien kiinnitys

Äkeen piikit ovat pultattuna rungosta läpi ja muovisten pidikkeiden avulla varmistutaankin siitä, etteivät piikit pääse kiertymään vaan toimivat ainoastaan niille tarkoitetussa työskentelysuunnassa. Nurmiäkeen piikin jousi on sijoitettu vapaasti kiinnityksen alapuolelle. Se mahdollistaa piikkien paremman tärinän, jonka ansiosta ne puhdistuvat paremmin eivätkä tukkeudu helposti.

Tarkka käsittely

Nurmiäkeen 2,5 cm riviväli varmistaa käsittelyn laajalta alueelta, joka mahdollistaa paremman rikkakasvien torjunnan ja nurmen ilmastuksen. Mikäli piikkien etäisyys olisi harvempi, jäisi helposti käsittelemättömiä kohtia peltoon, joissa rikoilla olisi tilaa kasvaa. Vakiona koneessa on 7 mm vahvuiset ja 490 mm pitkät piikit. Vaihtoehtoina myös 8 mm piikki ja 8 mm suora piikki. SR ja PRO malleihin saatavina myös 10 mm piikki. Nurmiäkeen piikkien kulman säätö on lohkoittain vivulla, mutta myös lisävarusteena mahdollista saada hydraulinen säätö. Piikkien kulmalla säädetään äkeen aggressiivisuutta.

GRASS-MANAGER-SR

SR-mallin nurmiäes on perusmallia vahvemmalla rungolla ja siihen onkin mahdollisuus saada lisävarusteista jousitettu etulata, sekä tuplatukipyörät yksien sijaan äkeen vankemman rungon ansiosta. SR malliin myös saatavina 7 mm ja 8 mm piikkien sijaan vahvat 10 mm piikit. SR-mallia saatavina 6, 9 ja 12 metrisenä.

GRASS-MANAGER-PRO

Pro-mallin eroja Grass-Manager perusmalliin tulee ilmi jo vahvemmasta rungosta, vakiona olevista tuplatukipyöristä ja paksummista 8 mm piikeistä. Pro-mallin nurmiäkeessä on aina 8 tai 10 mm piikit ja siksi se onkin nurmiäes eikä rikkaäes. Sitä ei suoranaisesti suositella mekaaniseen rikkatorjuntaan viljakasvustoista, koska käsittely voi olla liian raju ja kurittaa liikaa varsinaista viljelykasvia. Äkeen lohkot ovat kiinteästi rungossa kiinni, ja jokaiselle lohkolle on oma sylinteri hydrauliseen painatukseen.

NURMIÄKEELLÄ MUOKKAUS

Hydraulisen painatuksen ansiosta saadaan muokattua nurmen pintaa kunnolla eli ilmastettua ja mikäli kone on varustettu piensiemenkylvölaitteella, saadaan maata muokattua paremmin siementen kylvöä varten. Näin siemenille varmistetaan parempi alkuunlähtö täydennyskylväessä ja perustaessa nurmia. Saadaan parempi maakosketus siemenille siis kovillakin mailla. Samalla tulee kerättyä mahdollisesti peltoon jäänyttä vanhaa nurmea pois, jolloin alla oleva nurmi lähtee paremmin kasvuun. Hydraulisen painatuksen ja vankan rungon ansiosta 3, 6 ja 12 metrin koneilla pystytään pitämään kovaa työskentelynopeutta, joka lisää työtehokkuutta. Koneeseen valittavalla etuladalla voidaan tasata pellon pintaa, mikäli maa on vielä mulloksella. Nurmia täydentäessä on tarkoitus pitää lata noin 2–2,5 cm maasta irti, jolloin se tasoittaa vain mahdollisia myyränkoloja tai muita kasoja. Lata on kolmiomallinen sivuprofiilista katsoen, jotta maa-aines lentää ladan yli nurmiäkeen piikeille.

Lisävarusteet

  • Paksummat 8 ja 10 mm piikit sekä 8 ja 10 mm suorat piikit.
  • Etulata SR tai PRO malleihin.
  • Tuplatukipyörät SR malliin
  • P-BOX
  • Led-varoitusvalot

Kiinnostuitko?

Lähetä tarjouspyyntö tai ota suoraan yhteyttä meihin!