Einböck PNEUMATICSTAR-MD rikka- ja nurmiäes

Mekaaniseen rikkakasvientorjuntaan, nurmien hoitamiseen sekä erilaisiin kylvötöihin

Tuotekuvaus ja ominaisuudet

Pneumaticstar-MD on yksinkertainen rikka- ja nurmiäes varustettuna pneumaattisella P-BOX-MD piensiemenkylvölaitteella ja onkin siksi varma valinta esimerkiksi nurmien ja laitumien kylvöön ja hoitamiseen. P-BOX-MD kylvölaitteen syöttörullaa ohjataan mekaanisesti tukipyörän kautta. Koneessa on 2,5 cm piikkiväli ja vakiona 7 mm vahvuiset ja 490 mm pituiset piikit. Alle kuuden metrin koneet ovat vakiona sähköisellä puhaltimella. 9 ja 12 metriset koneet vakiona mekaanisella pto-puhaltimella. Äkeen kylvölaitteeseen valittavissa myös hydraulinen puhallin ja vastaavasti pienempiinkin koneisiin tehokas pto-toiminen puhallin.

Äestä saatavina monin eri työleveyksin 2, 3, 5, 6, 9 ja 12 metrisinä ja vakiona kaikkien koneiden mukana tulee kaksi eri syöttörullaa. Nurmi- ja rikkaäkeen työleveyden mukaan on koneessa joko 2 tai 4 tukipyörää, joiden varassa äes kulkee ja joilla säädetään työsyvyys.

Niin kuin muistakin Einböck koneista, löytyy Pneumaticstar-MD mallista vahva runko, mikä mahdollistaa työskentely kovemmissakin nopeuksissa. Vahvan rungon ansiosta kone ei lähde pomppimaan ja piikit pysyvät maassa. Nurmiäkeen vankka runko antaa kestävyyttä koneeseen suurillekin ajomäärille. Piikkiputket ovat vääntöä kestäviä, joka on tärkeää äkeen työskentelysäädön säilyttämisen kannalta koko äkeen leveydeltä kovillakin maaperillä.

P-BOX-MD Kylvölaite

Pneumaticstar-MD nurmiäkeen pneumaattinen piensiemenkylvölaite eli P-BOX-MD on  mekaaninen versio STI-mallista. Syöttörulla pyörii äkeen tukipyörän kautta. Kylvölaitteen säiliössä on sekoitusakseli pohjalla, joka pyöriessään estää siementavaran holvaantumista. Syöttörullalla on erillinen tela jokaiselle putkelle, joka varmistaa tasaisen siemenmäärän kulkeutumisen puhaltamalla kaikille suulakkeille ja sitä kautta tasaisen leviämisen peltoon. Kylvömäärän säätö tapahtuu mekaanisesti veivillä kylvölaitteen kyljessä.

Käyttötarkoitus

Pneumaticstar-MD sopii käytettäväksi niin rikkaäkeenä mekaaniseen rikkatorjuntaan kuin nurmiäkeenä nurmien perustamiseen ja täydennyskylvöön sillä koneessa on P-BOX-MD, joka lisää monipuolisuutta. Samalla koneella voit hoitaa laitumia ja nurmia, kylvää alus- tai kerääjäkasveja, viljaa, saneerauskasveja, öljykasveja tai vaikka perustaa riistapeltoja. Rikkaäestystä ajatellen kylvölaitteella varustettu kone mahdollistaa samalle ajokerralle joko kerääjäkasvin kylvön tai nurmen perustamisen, jotka vähentää ajokertoja pellolla eli lisää työtehokkuutta.

2,5 cm rivivälin ansiosta rikkaäkeen käsittely on tarkka. Mikäli piikkiväli olisi harvempi jäisi helposti käsittelemättömiä kohtia, joissa rikkaruohot pääsisivät kasvamaan. Piikit ovat pultattuna rungosta läpi ja muovisten pidikkeiden avulla varmistutaankin siitä, etteivät piikit pääse kiertymään vaan toimivat ainoastaan niille tarkoitetussa työskentelysuunnassa. Piikkien kulman säätö on lohkoittain vivulla, mutta myös lisävarusteena mahdollista saada hydraulinen säätö. Piikkien kulmalla säädetään äkeen aggressiivisuutta.

Käyttötarkoituksesta ja maalajeista riippuen pystyy rikka- ja nurmiäkeeseen valitsemaan vaihtoehtoisesti 7 mm piikin sijaan 8 mm tai 10 mm vahvuisen piikin. 10 mm piikki edellyttää vahvemman mallin koneesta eli joko SR tai PRO mallin.

Työtehokkuus

Pneumaticstarissa kuten kaikissa Einböck-koneissa on vahva ja vankka runko joka tuo kestävyyttä ja tasaisuutta kylvöön kovissakin nopeuksissa. Nurmi- ja rikkaäkeellä pystytään pitämään kovaakin työskentelynopeutta, joka lisääkin työntehokkuutta. Vahvan rungon tuoman kestävyyden ansiosta kone on todella pitkäikäinen. Piikit ovat tukevasti kiinni sillä ne ovat rungosta läpi pultattuina. Piikin jousi on kiinnikkeen alla ja pääseekin siksi vapaasti joustamaan, joka puolestaan parantaa piikin liikettä ja tärinää. Piikkien kulmaa on helppo säätää vivulla lohkoittain. Piikkien kulmalla säädetään äkeen aggressiivisuutta.

Einböck PNEUMATICSTAR-SR-MD

SR-malli  on perusmallia vahvemmalla rungolla ja siihen onkin mahdollisuus saada lisävarusteista jousitettu etulata, sekä tuplatukipyörät yksien sijaan äkeen vankemman rungon ansiosta. Pneumaticstar-SR-MD malliin mahdollisuus saada myös suurempi 500 litran säiliö ja jäykemmät 10 mm vahvuiset piikit. SR-mallia saatavina 6, 9 ja 12 metrisenä.

Einböck PNEUMATICSTAR-PRO-MD

Pro-mallin eroja Pneumaticstar-MD perusmalliin tulee ilmi jo vielä vahvemmasta rungosta ja paksummista piikeistä. Pro-mallin nurmiäkeessä on 8 tai 10 mm piikit ja siksi se onkin nurmiäes eikä rikkaäes. Sitä ei suoranaisesti suositella mekaaniseen rikkatorjuntaan viljakasvustoista, koska käsittely voi olla liian raju ja kurittaa liikaa varsinaista viljelykasvia. Äkeen lohkot ovat kiinteästi rungossa kiinni, ja jokaiselle lohkolle on oma sylinteri hydrauliseen painatukseen.

Nurmiäkeellä muokkaus

Hydraulisen painatuksen ansiosta PNEUMATICSTAR-PRO-MD mallilla saadaan muokattua täydennyskylväessä nurmen pintaa kunnolla ja taataan parempi alkuunlähtö siemenille kunnollisen maakontaktin avulla. Myös nurmea perustaessa saadaan parempi maakosketus kovillakin mailla. Samalla tulee kerättyä mahdollisesti peltoon jäänyttä vanhaa nurmea pois, jolloin alla oleva nurmi lähtee paremmin kasvuun. Hydraulisen painatuksen ja vankan rungon ansiosta 3, 6 ja 12 metrin koneilla pystytään pitämään kovaa työskentelynopeutta, joka lisää työtehokkuutta. Koneeseen valittavalla etuladalla voidaan tasata pellon pintaa, mikäli maa on vielä mulloksella. Nurmia täydentäessä on tarkoitus pitää lata noin 2–2,5 cm maasta irti, jolloin se tasoittaa vain mahdollisia myyränkoloja tai muita kasoja. Lata on kolmiomallinen sivuprofiilista katsoen, jotta maa-aines lentää ladan yli nurmiäkeen piikeille ja tasoittuu näin paremmin, kun kasaa ei vain paineta maahan kiinni. Piikkien kulma on käsin säädettävissä. Kone on mekaanisella voimanotto toimisella puhaltimella tai hydraulipuhaltimella.

Lisävarusteet

 • Isompi 500 litran teräksinen säiliö tai muovinen 265 litran säiliö.
 • Sivulohkoille hydraulinen lukitus kuljetusasentoon.
 • Hydraulinen puhallin.
 • Pto-puhallin.
 • Tasoanturi säiliöön.
 • Erilaisia syöttörullia.
 • Paksummat 8 ja 10 mm piikit sekä 8 ja 10 mm suorat piikit.
 • Hydraulinen piikkien kulman säätö.
 • Ilmanvirtausmittari.
 • Elektroninen hehtaarimittari.
 • Etulata SR tai PRO malliin.
 • Led-varoitusvalot

Osa varusteista vaatii vankemman version koneesta eli SR-mallin tai PRO-mallin.

Kiinnostuitko?

Lähetä tarjouspyyntö tai ota suoraan yhteyttä meihin!